Macskás cikkekMacskafajtákAz én macskámMacska névnapokMacskás háttérképekMacska a honlapodra
   


 


Idézetek a macskákról
Az a macska, aki jó családba kerül, megszokja, hogy beszélnek hozzá. (L. Cooper)

Minél több emberrel találkozom, annál jobban szeretem a macskámat.

A macskák alszanak,mert ez az egyetlen céljuk az életben. Az emberek alszanak, hogy legyen erejük macskájukat kiszolgálni.

Miből áll egy kiscica? 30% bájosság 29% csínytevés 28% dorombolás 10% puha szőr 3% ártatlanság

A macskák filozófiája Ahogy kimegyek a szobából a gazdám megszűnik létezni. Amikor visszatérek rejtélyes módon megint valós lesz. Paradox módon amikor ő hagyja el a szobát,én nem szűnök meg létezni -de ő igen.

A macska kicsiny állat, ami az ember egocentrizmusára vall, mert a bolha szerint a macska óriási nagy állat, legalábbis akkora, mint egy ökörnek egy százholdas legelő. (Nagy Lajos)

Ahhoz, hogy reális képünk legyen arról, valójában milyen fontosak vagyunk, szükségünk van egy kutyára, amelyik imád és egy macskára, amelyik lenéz bennünket. (Dereke Bruce)

Álmomban két macska voltam és játszottam egymással. (Karinthy Frigyes)

Túljárni egy macska eszén, aki nem akar befáradni a házba - ez bizony felér egy sakkfeladvánnyal. (Dominic Courcel)

A macskák hallószerve úgy lett felépítve, hogy az emberi hang, behatolván az egyik fülön, zavartalanul távozhasson a másikon. (Stephen Baker)

Ha a macskák beszélnének, folyton hazudnának. (Rob Kopack)

Egy macska csak a következőhöz vezet. (Ernest Hemingway)

Higgadt nyugalommal ül őrt, mancsait maga alá húzva, a nap javarészben, valami nevetséges kis lyuk mellett, amit az egér lehetséges lakhelyének tart. (Henry David Thoreau)

A kutyáknak uraik vannak, a macskáknak személyzetük.

A macska csupán technikai értelemben állat, egyébként egy istenség. (Robert Lynd)

Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás. (Leonardo da Vinci)

...a sziámi olyan mint egy megvalósult álom bársonyban és selyemben. (Lumiere du Soleil)

Ahhoz, hogy reális képünk legyen arról, valójában milyen fontosak vagyunk, szükségünk van egy kutyára, amelyik imád és egy macskára, amelyik lenéz bennünket. (Dereke Bruce)

Egy macska sokkal intelligensebb, mint gondolnánk, bármilyen bűnre megtanítható. (Mark Twain)

Egyetlen állatfaj sem alakított ki olyan meghitt viszonyt az emberrel, s őrizte meg annyira mozgási és cselekvési szabadságát, mint a macska. (Desmond Morris)

Isten teremtményei közül csak egy van, amelyet nem lehet igába hajtani. Ez a macska. Ha a macskát keresztezni lehetne az emberrel, az az ember előnyére válna, viszont a macskát lerontaná. (Mark Twain)

A macska: egy apró oroszlán aki imádja az egereket, gyűlöli a kutyákat és támogatja az embereket. (Oliver Herford)

A macska szereti hallgatni, hogy szólongatják. Ott üldögél a bokrok közt alig egy méternyire a cipődtől - és hallgat téged. (Pam Brown)

Nincs egyebem az egész világon, csak egy macskám. (Nagy Gergely pápa)

A kutyák azonnal jönnek, ha hívjuk őket; a macskák veszik az üzenetet, de csak akkor jönnek, ha ők jónak látják. (Mary Bly)

Szerencsés leszel, ha tudod, hogyan kell idegen macskákkal összebarátkozni. (amerikai közmondás)

A macskák azt akarják megtanítani nekünk, hogy az életben nincs mindennek funkciója.

Az egyetlen valódi okunk a derülátásra: a macska. Ezt a kis prémes ragadozót semmi más módon nem lehetett volna ezer és ezer éven át hozzánk szelidíteni, mint rendíthetetlen, ellenszolgáltatást nem váró, feltétel nélküli szeretettel. A szépsége abszolút imádatával - a szabadsága, függetlensége teljes tiszteletben tartásával. Ha ez sikerült, az emberiség nem lehet egészen elveszve. (Ottlik Géza)

Sokféle macska él, igaz, de véleményem róluk az, hogy ha jellemük titka húz, tolmács nélkül is boldogulsz. Tudhatnád, a macska olyan, akár magad, vagy jómagam vagy mint a többi emberek: ahány, annyiféle lehet. (T.S. Eliot - A macska megszólítása)

Észrevette a jöttöm, még a tejet is hagyja, felém gurul a pöttöm, pedig a száját nyalja. (Hajnal Anna - A kis macska elindul)Elfogadott fajták - Abesszin, Balinéz, Birman, Brit rövidszőrű, Egyiptomi mau, Karthauzi, Orosz kék, Perzsa, Sziámi
Eredeti fajták - Maine Coon, Manx és walesi, Norvég erdei macska, Török van
Keresztezett fajták - Bengáli, Ragdoll
Mutáns fajták -


[ Impresszum ]      [ Jogi nyilatkozat ]      [ Kapcsolat ]      [ Macska ]


 

Facebook csoport


Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:


Keresés
A nap macskájaPami