Macskás cikkekMacskafajtákAz én macskámMacska névnapokMacskás háttérképekMacska a honlapodra
   


 


Macska, mint házi kedvenc
   Az első fontos dolog az, hogy alaposan gondoljuk át, hogy komolyan magunkhoz szeretnénk-e venni egy macskát. Ugyanis ezután mintegy 13-14, de akár még ennél is több évig az a macska, akit kiválasztottunk, ránk lesz utalva, az életünk részévé válik, felelősségteljesen kell gondoznunk, hiszen a macskatartás nem csupán a szeretgetésből és babusgatásból áll.
   A macska nagyon alkalmas házi kedvencnek. Mivel könnyen tud alkalmazkodni a különböző családi környezethez, így lakásban és kertes házban is jól érzi magát. Közismert, hogy könnyen szobatisztává nevelhető, kisebb mozgástérre, szabadságra van szüksége, mint pl. a kutyának, ezért sokkal kevesebb gondot jelent a lakásban való tartása.
   Amikor elhatároztuk, hogy magunkhoz veszünk egy kölyökmacskát, akkor az első dolognak annak kell lennie, hogy mérlegeljük, hogy megfelelő életformát tudunk-e neki biztosítani. Emellett arra sem árt gondolni, hogy ha felnő a macskánk, akkor mások lesznek az igényei is. Ha tudjuk, hogy napközben sokat leszünk távol az otthontól, akkor ajánlatos rögtön két kölyköt befogadnunk, lehetőleg ugyanabból az alomból, hogy tudjon kivel játszani, és ne legyen magányos. A magányos macska viselkedése ugyanis megváltozhat. Visszahúzódóvá, félénké vagy akár agresszívvá válhat.
   Ha nem alomból választunk egy kölyköt, hanem pl. az utcáról fogadunk be egy macskát, akkor első dolgunk az legyen, hogy elvisszük egy állatorvoshoz, aki megvizsgálja, és ahol megkaphatja a szükséges védőoltásokat.Elfogadott fajták - Abesszin, Balinéz, Birman, Brit rövidszőrű, Egyiptomi mau, Karthauzi, Orosz kék, Perzsa, Sziámi
Eredeti fajták - Maine Coon, Manx és walesi, Norvég erdei macska, Török van
Keresztezett fajták - Bengáli, Ragdoll
Mutáns fajták -


[ Impresszum ]      [ Jogi nyilatkozat ]      [ Kapcsolat ]      [ Macska ]


 

Facebook csoport


Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:


Keresés
A nap macskájaPami