Macskás cikkekMacskafajtákAz én macskámMacska névnapokMacskás háttérképekMacska a honlapodra
   


 


Szőr
   A fésülésre már kölyök-korban ajánlatos rászoktatni a macskát, különösen, ha az hosszúszőrű. Így később nem kell ellenállással megküzdenünk, ha meg szeretnénk fésülni macskánkat.
   A rövidszőrű macskák rendben tartása nem okoz sok gondot. Elég, ha ritkábban fésüljük meg. Ápolásukhoz sűrű fogú fésűt használjunk. A fésülés után tenyerünkkel a fejtől kiindulva határozottan simítsuk végig a testét, így eltávolíthatjuk az elhalt szőrszálakat. A szép, fényes szőr titka, hogy szivaccsal vagy szarvasbőrrel töröljük át, majd többször simítsuk át tenyerünkkel a fejtől a farokig.
   A hosszúszőrű macskák gondozása már jóval időigényesebb feladat. A legjobb, ha napi, de legalább heti gyakorisággal meg kell őket fésülni. Különösen a vedlési időszakban fontos a rendszeres fésülés. A fésüléshez ritkafogú, majd közepesen sűrű fésűt használjunk. Ha olyan csomóval találkozunk, amit semmiképp nem tudunk kibontani, akkor vágjuk le. Hintőpor alkalmazásával csökkenthetjük a szőrszálak összetapadását, és könnyebbé tehetjük a szőr kibontását is. Ha macskánk szőre nagyon gubancos, akkor a kibontása nagyon nehéz, ezért a fésülések között hagyjunk félórás szüneteket. A fürdetés is ajánlatos. Ehhez szintén kölyök-korban célszerű hozzászoktatni a macskát. Fontos, hogy a sampont soha nem öntsük közvetlenül a szőrre, hanem a testmeleg vízben oldjuk fel, és utána tegyük bele a macskát a samponos vízbe. Gyors mozdulatokkal masszírozzuk át a szőrét. A víz ne menjen bele a fülekbe, szemekbe, orrba! Ezután bő vízzel öblítsük le a szőrét, majd törölközővel dörzsöljük át, és fésüljük ki a szőrt. Amíg nem száradt meg teljesen, addig tartsuk meleg helyiségben. A száradás folyamatában többször is fésüljük meg.Elfogadott fajták - Abesszin, Balinéz, Birman, Brit rövidszőrű, Egyiptomi mau, Karthauzi, Orosz kék, Perzsa, Sziámi
Eredeti fajták - Maine Coon, Manx és walesi, Norvég erdei macska, Török van
Keresztezett fajták - Bengáli, Ragdoll
Mutáns fajták -


[ Impresszum ]      [ Jogi nyilatkozat ]      [ Kapcsolat ]      [ Macska ]


 

Facebook csoport


Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:


Keresés
A nap macskájaPami