Macskás cikkekMacskafajtákAz én macskámMacska névnapokMacskás háttérképekMacska a honlapodra
   


 


Hámhoz szoktatás
   Legalább egyszer az életben előfordul, hogy a macskát szállítani kell (pl.: állatorvoshoz). Ehhez azonban a macskák többsége nem lelkesedik, és különösen a dobozban, ketrecben való utazást nem kedvelik. Ennek oka egyszerűen az, hogy nem szeretik a bezártságot, így amint becsukjuk a szállítóeszköz ajtaját, azonnal ellenállnak, és minden erejükkel azon vannak, hogy valahogy kiszabaduljanak.
   A megoldás a hám használatában rejlik. Így a macska szabadon mozoghat, és gazdájának sem kell attól félnie, hogy kiugorhat a kezéből, és elszaladhat. Ha tehetjük, akkor már kölyökkorában kezdjük el a hámhoz való szoktatást, mert felnőtt korban már jobban ellenkeznek, és tovább tarthat, amíg sikerül problémamentesen szállítani, sétáltatni a hámmal macskánkat.
   Először csak olyan hámmal kezdjünk, amely nyakörv nélküli, mert a macska könnyen megsérülhet a nyakörv elleni harcban, amikor szabadulni próbálna, és a nyakára helyeződik át a teljes súlya.
   Természetes, hogy a macska először szabadulni próbál a hámtól. Kezdetben naponta csak 2-3 alkalommal adjuk rá a hámot, de öt percnél tovább soha ne hagyjuk rajta. Fontos, hogy soha ne húzzuk és rángassuk a pórázt, ha a macskánk nem akar megmozdulni. Ilyenkor simogassuk, egy kis finomsággal próbáljuk meg odacsalogatni hozzánk. A fiatalabb macskák akár 1-2 hét alatt teljesen hozzászoknak a hám viseléséhez.Elfogadott fajták - Abesszin, Balinéz, Birman, Brit rövidszőrű, Egyiptomi mau, Karthauzi, Orosz kék, Perzsa, Sziámi
Eredeti fajták - Maine Coon, Manx és walesi, Norvég erdei macska, Török van
Keresztezett fajták - Bengáli, Ragdoll
Mutáns fajták -


[ Impresszum ]      [ Jogi nyilatkozat ]      [ Kapcsolat ]      [ Macska ]


 

Facebook csoport


Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:


Keresés
A nap macskájaPami