Macskás cikkekMacskafajtákAz én macskámMacska névnapokMacskás háttérképekMacska a honlapodra
   


 


Táplálkozás
   A macskáknál is fontos, hogy odafigyeljünk étrendjükre, táplálkozási szokásaikra. Először is le kell szögezni, hogy a macskáknál elegendő a napi egyszeri étkezés. Persze a legtöbb macskatartó reggel is és este is megeteti macskáját, de ilyenkor kisebb adagokat adjunk kedvencünknek. A lényeg, hogy a szükségesnél se többet, se kevesebbet ne adjunk.
   A macskáknál is előfordulhat az elhízás, ha nem megfelelő ételt, illetve nem megfelelő mennyiséget szolgálunk fel étkezésre. A túltáplált macskák sokkal inkább hajlamosak a betegségekre, emellett élettartamuk is megrövidülhet.
   A macskák általában véve igen válogatósak. Nem esznek meg minden fajta ételt, nekik is vannak kedvenc elemózsiájuk. Emellett fontos számukra a nyugodt környezet az étkezés alatt, és ha több macskát tartunk, akkor lehetőleg mindegyiknek biztosítsunk külön tányért, mivel ha egyik macskánk kevésbé tolakodó, mint a másik, akkor meglehet, hogy rendszeresen kevesebb tápanyaghoz fog jutni, amitől legyengülhet. Nagyon fontos az is, hogy egész nap legyen egy friss vízzel teli edény is.
   Legyen változatos, vitaminokban és ásványi sókban gazdag. Kaphatnak főtt marhahúst, csirkehúst, nyúlhúst és halat. Nyers sertéshúst soha ne adjunk, mert a sertés fertőzött lehet az Aujeszky-féle vírussal, melytől elpusztulhat a macska.
   Sok macskatartó eteti rendszeresen tejjel is kedvencét. A tej nem káros, de vannak olyan macskák, akiknél a fogyasztása hasmenést okoz, ezért az ilyen esetekben hígítsuk fel vízzel a tejet, de már kapható külön macskáknak készült tej is.
   Nem ajánlatos kizárólag táppal etetni a macskát, de elhanyagolni sem kell, hiszen nagyon alkalmas a fogak erősítésére is, és a legtöbb macska szereti is a különböző ízesítésű tápokat.Elfogadott fajták - Abesszin, Balinéz, Birman, Brit rövidszőrű, Egyiptomi mau, Karthauzi, Orosz kék, Perzsa, Sziámi
Eredeti fajták - Maine Coon, Manx és walesi, Norvég erdei macska, Török van
Keresztezett fajták - Bengáli, Ragdoll
Mutáns fajták -


[ Impresszum ]      [ Jogi nyilatkozat ]      [ Kapcsolat ]      [ Macska ]


 

Facebook csoport


Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:


Keresés
A nap macskájaPami