Macskás cikkekMacskafajtákAz én macskámMacska névnapokMacskás háttérképekMacska a honlapodra
   


 


Az ellésre való felkészülés
   A macskák viselkedése az ellés közeledtével megváltozik. Jobban kimutatják ragaszkodásukat, és több szeretetet igényelnek. Azonban sok esetben mindemellett előfordul az is, hogy a várandós macska ingerlékennyé válik. Ahogy közeledik a vemhesség vége, a macska elkezdi keresni a biztonságos helyeket. Ha lakásban tartjuk macskánkat, akkor előszeretettel bújik be a szekrényben a ruhák mögé.
   Az utolsó 24 órát étvágytalanság jellemzi, a legtöbb esetben semmit sem eszik a macska. Az ellés megindulásakor elkezd zihálni. Ilyenkor nagyon kényelmetlenül érezheti magát, ideges lehet, ezért teljesen ráakaszkodik gazdájára, így az a legjobb megoldás, ha leülünk, és ott maradunk vele legalább az első kölyök megszületéséig, hogy megnyugtassuk.
   Ha az anyamacska kapcsolata nagyon jó a gazdájával, akkor akár vissza is tarthatja addig az ellést, amíg haza nem érkezik, és ott nem lesz vele. Fontos, hogy az ellető ládát már jó előre készítsük el, és helezzük egy csendes, árnyékos helyre. A láda/doboz legyen elg nagy ahhoz, hogy az anya kényelmesen megfordulhasson benne, és a széle legyen olyan alacsony, hogy kilásson belőle. Miután megszülettek a kölykök, a láda bélelését cseréljük ki tisztára.Elfogadott fajták - Abesszin, Balinéz, Birman, Brit rövidszőrű, Egyiptomi mau, Karthauzi, Orosz kék, Perzsa, Sziámi
Eredeti fajták - Maine Coon, Manx és walesi, Norvég erdei macska, Török van
Keresztezett fajták - Bengáli, Ragdoll
Mutáns fajták -


[ Impresszum ]      [ Jogi nyilatkozat ]      [ Kapcsolat ]      [ Macska ]


 

Facebook csoport


Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:


Keresés
A nap macskájaPami