Macskás cikkekMacskafajtákAz én macskámMacska névnapokMacskás háttérképekMacska a honlapodra
   


 


Pároztatás
   Egy macskát akkor tekintünk tenyészérettnek, ha már néhány ivarzási ciklusa lezajlott. Ha a macska öt év elteltével egyszer sem kölykezett, akkor később már nem ajánlatos a tenyésztés, hiszen ebbeb az esetben nagyobb a különböző komplikációk esélye a vemhesség és a szülés során egyaránt.
   A nőstényeket, mielőtt pároztatnánk, ajánlatos megvizsgálni, hogy egészséges-e, nincs-e valamilyen örölketes betegsége, esetleg hogy parazitamentes-e a macska. Az is fontos, hogy a kiválasztott tenyészkandúr is mentes legyen mindenféle betegségtől, különösen az örökletes betegségektől. Mivel a kandúrok a már jól ismert környezetben jóval eredményesebbek, így az a legjobb megoldás, ha a nőstényt visszük a kandúrhoz pároztatás céljából.
   A nőstény macskáknál a peteleválás a párosodás hatására következik be, így a biztos peteleváláshoz 24 órán belül körülbelül 3-4 párosodásra van szükség. Miután ez bekövetkezett, 1-2 napon belül vége lesz az ivarzásnak.Elfogadott fajták - Abesszin, Balinéz, Birman, Brit rövidszőrű, Egyiptomi mau, Karthauzi, Orosz kék, Perzsa, Sziámi
Eredeti fajták - Maine Coon, Manx és walesi, Norvég erdei macska, Török van
Keresztezett fajták - Bengáli, Ragdoll
Mutáns fajták -


[ Impresszum ]      [ Jogi nyilatkozat ]      [ Kapcsolat ]      [ Macska ]


 

Facebook csoport


Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:


Keresés
A nap macskájaPami