Macskás cikkekMacskafajtákAz én macskámMacska névnapokMacskás háttérképekMacska a honlapodra
   


 


Havanna (Havana Brown)
Színválaszték: csokoládé. lila

Ország: Nagy-Britannia



Forrás: flickr.com by Kitty Sonnenschein

Eredet

Néhány brit tenyésztő az 1950-es évek környékén elhatározta, hogy létrehoz olyan sziámikat, melyek teljesen színezettek. 1956-ban került az első havanna Angliából Amerikába a kaliforniai Elsie Quinn által (a nőstény macskát Roofspringer Mahogany Quinn-nek hívták). 1964-ben pedig elismerték fajtaként havanna (Havana Brown) néven. A havanna viszonylag ritka fajtának számít.

Testalkat

A fajta közepes méretű, izmos, testfelépítése a sziámi és az európai fajták között van. Hosszú lábai eleganciát kölcsönöznek a megjelenésének. Hátsó lábai valamivel hosszabbak, mint a mellsők. Mancsai oválisak és tömzsik. A farka közepes hosszúságú és vastagságú, a vége felé elkeskenyedő. Fejformája hosszúkás, pofája keskeny, a bajuszpárna mögött törésvonal látható, álla erős. Nagy fülei a végükön lekerekítettek. Szemei közepes nagyságúak, ovális formájúak, tekintete kifejező, a szemszíne pedig zöld. Rövid, testhez simuló, selymes a szőrzete. A havannát csokoládé és lila színben tenyésztik. A kölykök még rendelkezhetnek szellemrajzolatokkal, de ennek később teljesen el kell tűnnie.

Természet

A havanna igen visszafogott természetű macska. Barátságos, igényli a társaságot, gazdája közelségét. Más macskákkal és kutyákkal is jól kijön. Szeret részt venni a család mindennapi életében.




Elfogadott fajták - Abesszin, Balinéz, Birman, Brit rövidszőrű, Egyiptomi mau, Karthauzi, Orosz kék, Perzsa, Sziámi
Eredeti fajták - Maine Coon, Manx és walesi, Norvég erdei macska, Török van
Keresztezett fajták - Bengáli, Ragdoll
Mutáns fajták -


[ Impresszum ]      [ Jogi nyilatkozat ]      [ Kapcsolat ]      [ Macska ]


 

Facebook csoport


Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:


Keresés




A nap macskája



Pami